hatar rubrikerrrrrrrrrrr

Var hos läkaren igår med Liam, igen för hostan, inget nytt...
Dom tog en näsodling, ska kolla den. ger den inget så ska han få prova någon ny astmamedicin i pillerform (JIPPIE, vem ska få i honom piller???) och se hur det verkar efter en månad... ger det ingenting så ska han in på lungröntgen......

Til lsaken hör den att Liam är livrädd från det att vi sätter foten inne på mottagnignen, så han skriker så mycket så det inte går att genomföra en ordentlig undersökningn...... KUL kul, ICKE!

Så går var ajg matt, så jag sket i ringträningen, men verkade inte missat ¨så mycket ändå... =) Idag däremot är det klubben, och idag får vi inte missa! =)




Vecka 19: 22 apr - 28 apr 2009

Kroppen: Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition. Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.

Fostret: Små ljusa hårstrån sk. lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Egna anteckningar/bild: Magen är stor som ett hus redan... =) det är kul, så folk inte bara tror man ätit massa bullar! Känner inte av någon foglossning, men aj aj aj min rygg vad det gör ont. kan inte sitta, stå, gå ingenting utan att det gör fruktansvärt ont. Skulle få en remiss till sjukgymnasten, men jag har inte hört något ännu.... ska ringa dom snart, men som med allt, en annan dag!!!
När liam fyller två år så har jag gått halva tiden, tjihoo! =)
Tiden har gått väldigt fort hittils, kanske det beror på att mitt illamående faktiskt gick bort i hyfsad tid denna gången! Höll nog bara på till vecka 15 ungefär ! Underbart att inte kräkas hela tiden mera! =)



Nu måste jag väcka Liam och skynda oss iväg til ldagis o jobb.
 
Ha en bra dag alla ni (två) som läser min blogg! Haha!

Kommentarer
Postat av: Anya

Ha en bra dag du med! :P

2009-04-22 @ 09:24:06
URL: http://anayahs.blogg.se/
Postat av: PH

jaa visst är det skönt när man inte bara ser lönnfet ut! Det är det allra värsta med att vara gravid=) Ha en bra dag!

2009-04-22 @ 12:17:45
URL: http://phlippa.blogg.se/
Postat av: konetere

oj då då har du 3 läsare nurå... ;-)

2009-04-22 @ 15:51:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0