VÅRKÄNSLOR!

Vilken UNDERBAR dag det varit! Helt galet varmt! =) Så lycklig man blir genast!

Har inte hunnit med mycket alls idag känns det som! =)

Förmiddagen la vi på att tvätta o lite sånt. Liam kollade på youtube, det tyckte han var döfräckt! Massa roliga musikvideos och kortfilmer med hans favoritprogram!

Sen kom barnens farmor vid efter ett nånting och då fikade vi, tiden sprang iväg. Jag, Mia o barnen åkte till Select sen o kikade på möbler. Därefter bestämde vi att käka på Stantons. Inte nog emd att jag slapp LAGA middag idag, jag blev bjuden på middag! Hur bra som helst, Tackar!
Efter en underbart god kycklingsallad åkte vi vidare till Fynda för att kolla ännu mer på möbler!
Sen åkte vi tillbaka hem o tog en kaffe, slängde Nova-Lee i säng och sen åkte farmorn hem. Då var klockan typ sju! Nu sitter jag vid datorn och Liam kollar Pingu och äter kvällsmat! Vaniljyoghurt med hallon. Mums tycker han! Jag föredrar att ha havregryn i yoghurten istället. Det är det ultimata.

Bjuder på lite bilder från dagen.  (Jag behöver Photoshop, hur får man det???)



Fick nya kalsonger av Momma igår, tuffast i staan!



Youtube-töntarna Liam & Nova-Lee



Underbara älskade



Man måste ha glasögon så man ser vad man skriver!



Matning är bra



Mätt och lycklig

....

Igår var vi på BVC. Det var ju 6månaderskollen på Nova-Lee. Fick träffa Mats!
Så kul är det för när man träffar henne så får man alltid höra hur kul det är att hon fick alla tior när hon föddes, ett riktigt litet A-barn! =)
Hon hade gått upp OK trots magsjukan tidigare i månaden. Så nu väger hon 7680g! Stora tjejen! =)
Men längden hade bara vuxit en cm. Men det är lite konstigt, hon har ju vuxit ur så mycket kläder. Men det kanske är för omkretsen på hennes stora mage då!?
Hon ligger precis på normalkurvan och vi fick bara beröm! =) Precis som att dom inte säger så till alla, haha!

Momma var med till BVC och Liam tyckte det var skoj! Han lekte ute i väntrummet medan vi var där inne.
Sen åkte vi till pappa o blev bjudna på middag. Gott. Köttfärslimpa med sallad åt jag. Dom andra åt potatis till, men det ingår ju inte i vad jag äter och likabra är det. För när jag i helgen syndade både lördag o söndag ahde jag sååå ont i magen. Herregud, min mage har liksom vänjt sig av med såna saker så det blev för mycket. AJAJ.
Smakade dock på ett jättejättegott bröd min farmor bakat och hade med sig. Hon har alltid med sig massa gött. Igår var det nog fyra olika kakor och ett bröd hon hade med sig. Och brödet var himelskt gott, så det ska jag baka här hemma tänkte jag! Fast det får jag göra till helgen. Nu har jag inte tid.

Idag komemr svärmor på besök. Liam längtar jättemycket!


Nä, nu ska jag ut o kissa hunden och sen ska jag klä oss. Liam sover fortfarande, men han kommer nog snart!

Kvällsmat i soffan, en tokig idé

Igår var vi iväg hela dagen nästan. När vi kom hem på kvällen hade Nova-Lee somnat.
liam fick lov att titta på EN film, enbart fär att jag var lat! =)
Klockan gick och snart var det dags att lägga sig även för Liam. Han ville bara äta yoghurt till kvällsmat, och det var OK med tanke på vilke njätteportion mat han ätit hemma hos morfar.

Så jag gav med mig och serverade den till honom i soffan. Hörde efter ett par minuter att eftertexterna rullade till Pingu, då brukar illskriket komma att han vill se igen eller han vill se en ny eller så är han helt enkelt bara arg för filmen tog slut för fort. Men inget skrik hördes..................... Det brukar ju vara något när det är tyst i en småbarnsfamilj..... Så jag hoppade smidigt upp på min graciösa ben och skuttade in i vardagsrummet....




Skålen var tom, men det var inte tröjan......






Tur att han sover så djupt så det var bara att ta av honom kläderna, tvätta ansiktet och ta på nattblöja o pyamas!

ÄLSKADE UNGE <3

Plocka undan?

Jag har alltid sagt att som småbarnsförälder så tänker jag aldrig plocka undan grejer som är i höjd med det lilla monstret som det kliar i fingrarna på.
Liam var lite grann i början tills han förstod ordet JAJJA eller Nej, att han skulle riva ner saker från bordet. Säg att det tog kanske två veckor från det att han introducerades till gåstolen till att han lät alla prydnadssaker vara ifred. Jag har aldrig behövt plocka undan från vardagsrumsbordet eller något bara för att han inte ska förstöra.

Nu har jag en ny toka, som är heeeeelt manisk i att nå och gärna förstöra saker! Hon blir tokig! MÅSTE TA MÅSTE RIVA NER! Jagv et inte om det är en smitta från Liams treårstrots att han river o kastar allt. Hon gör likadant! Och nu har vi ändå inget på vardagsrumsbordet förutom kontrollerna till tvn och lite annat bös som egentligen inte ska vara där. Allt annat är ju nerplockat! SKa jag behöva sänka garden och inte ha något? Så är hon en sån ögontjänare med sina stora blå. När jag strängt säger till henne att JAJJA eller NEJ, så tittar hon på mig med sina rådjursögon och ler så gulligt så man nästan glömmer av sig, tills en hundradels sekund senare hon fortsätter. SKIT UNGE! =)



Kom på den geniala idéen häromdagen. Nova-Lee börjar växa ur badbaljan. Eller hon får ju absolut plats i den, men sparkar hon med benen och flaxar med armarna så har jag vatten ÖVERALLT.

SÅ satt jag och matade henne med kvällsgröten och Liam satt och degade och målade med vattenfärg samtidigt. Det säger ju sig självt, två helgrisiga ungar hade jag. SUCK!
Liam sa han ville duscha (han har STORA problem med att vara kladdig) och han ville ha Nova-Lee med sig för hon var ju också kladdig. Praktmorsa som man ska vara förklarade jag att nej, Nova-Lee får inte duscha med dig.
Två mycket ledsna ögon fick jag på mig då. Kollade på stolen som den också var fylld med gröt, fruktpuré och målarfärg!

IN I DUSCHEN!
Det var ju helt perfekt att sätta henne där i i duschen. Sen så lär hon sig med att få vatten över huvudet på ett helt annat sätt. Liam har aldrig tyckt det vart jobbigt med vatten över huvudet. Men Nova-Lee har itne ritkigt lärt sig att det inte är någon fara ännu! Hon tappar andan och hulkar sig när man häller vatten öer henne, men nu när hon fick sitta o leka i vattnet så glömde hon ju av hur hemskt det är! KANON! Dom duschade säkert i en tjugo minuter tillsammans o hade sååååå roligt! Underbart! =)

Nu ska vi göra oss i ordning och klä oss, så vi är redo att möta dagen. Jag hoppas det blir en mysig dag!


tråk och promenad

Har haft en sån där tråkdag. Ingen ork till något alls!

Lagade kålpudding i förmiddags, så Michael hade nåt att äta innan han börja jobba natt och jag o Liam åt det till middag. Sååå gott. Och jag trodde aldrig jag skulle lyckas få i kräsne Liam det, men han åt. Det var väl inte ett halleluja moment för honom riktigt, men han åt! Tjihoo!

Han är inne i en mycket jobbig period nu. Han vänder upponer på ALLT! Han tar upp en grej, enbart för att direkt kasta den någonstans! Shit vad jobbigt det är. Behöver jag säga att här ser ut som sjutton!?

Så nu samlar jag lite energi för att ta tag i diskberget som vuxit igen (varför äter man inte på papptallrikar???) och plocka undan allt som ligger på fel plats och så måste jga dammsuga. Grus grus grus! Överallt. Smutsiga barn o smutsig hund, det kan inte bli så mycket annat då. Men vem orkar hålla på med det nu? USCHA!

I morogn kommer min farmor o farfar till stan, så jag o barnen åker till pappa där dom komemr befinna sig o hälsar på. Ska även få tillbaka Nalle Puhfilten som vi glömde hos Konetere i Lördags.

Innan dess ska vi på besiktning. Nova-Lee sak på 6månaderskollen. Får se hur det har gått med hennes vikt. Hon var ju magsjuk och det tog nog på krafterna. Och sen har hon ju börjat VÄGRA välling. Hon vill helt enkelt inte ha bara. Det som är såå smidigt.... =(
Liam åt välling till alldeles nyss, alltså i 2½ år! Jag har provat vanlig 6-månaders välling också, men då blev hon tooookig, milt sagt. Hon hatade det verkligen. Men jag tänker fortsätta försöka med ersättningen ändå. Hon behöver ju det, och det är väldigt smidigt att kunna ge när man är iväg nånstans. Och på kvällen är det inte så roligt att sitta o mata en trött bebis med gröt! Men men, hon bestämmer tydligen... Vi får se hur det går!

På torsdag hade jag lite planerat in ett besök till Varberg, men det blev inställt nu när jag pratade med Svärmor. Hon kommer på besök istället. Dte går absolut lika bra. Fast shit ska hon se vilken röra vi lever i nu, haha!
Jag har ingen lust att ta hem någon egentligen! Haha!

Konetere. Ifall du läser detta vill jag bara tala om att du är en vacker själ!


Var utepå en lång promenad innan, det brukar inte bli så långt när Liam ska gå själv, men idag satsade jag och han gick banne mig hela tiden. Snabbt i en timme! För honom var det jätte jättelångt ju! =) Min duktiga kille. Och pricken över i. Han plaskade i ALLA vattenpölar vi gick förbi. I Sankmark-Skogstorp var det ett par stycken kan jag upplysa om! Och han hade en vandringsstav som han pokade varens liten snöhög med!


Nej, dags att sätta igång om jag ska se Dating in the Dark klockan åtta. Sen ikväll är det DESPERATE HOUSEWIVES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TJIHOOOO.

Jag kan verkligen inte förstå dom galningarna som inte kollar på det, det är det bästa bästa! (Tångaberg, ja känn dig träffad)

Hej hej!

Jag bestämmer!

Så jag är alldeles ensam.... Helt ensam i hela v´ärlden känn det som. Mina barn bara sover o sover o sover!  Visst man älskar dom som mest när dom sover, men jag tycker att den perioden borde vara på NATTEN! Michael har övergett mig för sin lastbil, han tycker det är roligare att fjanta runt på skogavägarna istället för att vara hemma o hjälpa mig med det enorma berget av disk som står o elakt skriker mitt namn! Nästan väsande skriker det "Taaa mig, diiiska mig, Jaqueline, taaa mig"

HÅLL KÄFTEN!

Liam har sovit sen jag hämtade honom från dagis. Skulle verkligen behöva väcka honom, men det tar emot, han har sånt hemskt humör när man väcker honom! Han får sova en liten stund till!
Nova-Lee har sovit i dryga två timmar nu med. Suck vilka tråkiga barn jag har! Jag beställde snälla glada VAKNA barn, men fick sömntutor! Fast då inte på natten, såklart. Nova.Lee fortsätter sin hemska ovana att vara vaken på natten och till råga ska hon upp runt femsnåret. Jippie! Skitunge!
Jag vet att det kan bli ändring sen när hon får eget rum, då stör hon inte lika mycket när hon ligger och diskuterar med Asta på småtimmarna, men samtidigt så har jag ångest när jag tänker på det. Ska min lilla docka bli så stor o sova själv? Michael är mer än redo att hjärtlöst kasta ut henne från vårat sovrum, me jag vill inte ens tänka på det. Liam fick eget rum när han var ett halvår (eget rum kan mani nte kalla det, en ombyggd klädkammare utan dörr) då var det jätteskönt. Men jag antar att man är mer pjåskig nu när det är andra barnet och man vet att dom växer alldeles för fort.

Fick tillbaka bebiskläder idag utan Emma som hon lånade till sin lilla, i storlek 50! HERREGUD! Vart tog min lilla bebis vägen? Visade Michael kläderna och undrade hur i hela friden han kan känna att han inte vill ha en liten till!? Det är helt galet! Jag kan verkligen INTE acceptera att Nova-Lee är den sista, aldrig i hela mitt liv! Jag vill ha ett tvillingpar om ca fem år. SEN är jag nog klar. Älskar barn och liv o rörelse, men jag tror att fyra ungar är enough för mig. Jag kan nog inte ta hand om och uppfostra fler! Herregud, kolla på min trotsiga (nästan)treåring, många tycker nog att jag inte klarar av att uppfostra en! =)
 
Nä, jag vaggade bebiskläderna i famnen och intalade mig själv att Michael bara kommer agera redskap för mig i framtiden. Han ska INTE få bestämma det. Det räcker väl att han bestämmer vad för bil jag ska köra! Jag kan väl få bestämma något med! =)

Jag har på tal om bil hittat en jättesöt bil jag vill ha. En VW Sharan. 7sitsig rymlig familjebil! Dr får jag in både hund och dubbelvagnen, hur bra som helst. Den ska vara svart (eller väldigt mörkt blå).

SHIT, nu börjar diskberget skicka ut spökhänder som drar i mig, så jag får väl gå och förinta det! SUCK SUCK SUCK!


I morgon, i morgon ska jag trotsa min kropp. Min rygg säger "Don´t mooooove" men jag måste verklgien ta tag i packningen. Så jag ska in o handla sån gele på apoteket o se om den gör nån nytta, så ska jag packa MINST 7 lådor! Jag ska göra det obeboeligt här, så Michael också vill skynda på flytten lite. Annars är han den största slapptask som finns, latmask!


Bjuder på en goding:



Hej hej.

Dålig karaktär!

Fy och USCH vad jag har syndat i helgen. I Lördags var jag och barnen uppe hos min syster, där åt vi frallor vid lunch och pasta till middag, 2 måltider, ajabaja! Plus att till frallorna åt jag några kakor! Det har jag inte ätit på flera veckor. Snacka om sockerdjävulen växte inom mig då. MUMS vad gott det var, mkn syster har alltid sååååååå goda grejer, den jäkeln! =) Sen åkte vih em till Momma o Pelle Plutt o hjälpte henne med datorn som någon idiot pillat på!

I går kom Michaels pappa o lillebror hit. Då bakade jag en After Eight-kladd kaka. När den stått halva tiden i ugnen så försvann strömmen, haha så den fick bli klar på eftervärmen, det tog ca en timme! =) Jag smakade inte ens en liten liten bit, duktiga jag! Men vad dom sa så var det väl med den after eight som var i smeten redan, jag hade nämligen lagt ett lager after eight över också som det stod i receptet, men det var visst over the top. Så handvispade (strömavbrott, jädrans) jag grädde till dom tjocka asen!
Sen lagade jag fläskfilégryta med citron och svamp och vitlök till middag. Det blev jättegott. Där syndade jag igen, tog lite tagliatelle till, det är ju sååååå gott!
 Sen åkte dom hem vid tretiden tror jag. Då skickade vi sms till Tångaberg och frågade om vi skulle komma o hälsa på. Vi hade snackat lite om det tidigare i veckan nämligen, men så blv det ändrade planer när Michaels pappa kom istället. Men han brukar inte bli så långvarig pga han kommer så tidigt!

Så då åkte vi dit, fick först ragga tag på ett ställe som hade öppet på en söndageftermiddag för att ha med en liten blomma till Johanna som fyllde i lördags! Hittade vita "bubbliga" tulpaner som jag bara ääääälskar, så det fick hon!
Där blev vi först bjudna på tårta o kaffe (ingen tårta för mig inte!) men kaffet var riktigt gott, jag hade inte druckit kaffe på lääänge! =)
Sen var det meningen att dom redan skulle ätit men det hade blivit krux i planeringen, så det hade dom inte gjort. Så vi belv bjudna på sen middag där. Sååå gott. Nån karré-gryta var det, så gott så gott. Där sydnade jag igen, ris till det... SUCK!

Åkte hem nån gång efter nio och barnen la sig direkt! Dom var övertrötta båda två. Nova-Lee hade gapat o skrikit i flera timmar! Hon brukar alltid somna jättebra hemma hos dom men igår somnade hon en stund sen väcktes hon en gång och efter där var hon blindgalen! =) Mitt lilla hjärta! =)

Nu ska jag strax åka o hämta Liam och funderar lite på att åka o handla med honom och lillan. Han tyckte det var jätteskoj att få scanna varorna själv, så han kommer nog vara ganska smidig att ha med sig framöver! =)

Är så dålig på att ta med mig kameran när vi gör nåt, måste verkligen skärpa mig med det. Jag har typ BARA bilder här hemifrån!

Kanske ska till varberg igen på... torsdag...(?) till Herberts med barnen. Älskar det stället! Hur bra som helst, där är det inte svårt att få tiden att gå! Sen vill jag kika på HM med. Har visserligen beställt en laddning kläder till barnen från internetsidan, men man kan inte få nog. Vill köpa en jacka till Lillsnurpan där.


Åh, hon fick en såååå fin jacka av min syster när vi var där. Ska lägga in kort. Det är storlek 80, men viken man ärmarna så funkar det alldeles utmärkt! =) Älskar Name It kläderna!

Tjo, nu drar jag, min dotter skriker som attan! =)

Lördagsmorgon,

Fick sova ända till halv sju idag. Underbart! Fast å andra sidan så har jag haft en vaken Nova-Lee i natt! GRRRRR
Jag börjar bli ordentligt trött på hennes dumheter. Jag beställde en sovande glad bebis, men hon sover inte och hon kan va rejält arg ibland! Fast överlag är hon en otroligt glad bebis.
När jag väntade henne och fick reda på att det var en tjej så trodde jag att tjejer var lite mer "bitchiga" även som bebisar, ni vet hur tjejer kan va, men jäämför man syskonen så var liam en riktig liten gnällunge och hon e hur glad som helst, oftast! Den lilla tjocka!

Jag ska inte sitta här egentligen. Måste ta tag i mitt hem, för att sedan bege mig till min syster i Göteborg! Det är så dumt, det blir alltid såna glapp mellan våra träffar! Men idag ska vi ses, utan gubbar! Dom är iväg o jobbar båda två! Synd dom inte tog barnen med sig också, så kunde vi haft en heldag på staaaaaan eller nåt. Det skulle vart mysigt!


Igår gjorde vi inget särskilt. Jagv ar inne o handlade, självscanning, YEAH! Shit vad smidigt, särskilt om Liam är med och handlar! Nova-Lee står ju i kassan ännu utan att göra en scen. Men liam som har myror i brallan står ju inte still o väntar på att jag först ska lägga upp allt på bandet och betala och sen ska jag packa ner det igen. Han har hunnit riva hur mycket som helst då, nu när dom tagit bort den coola lastbilen (sån åkleksak) utanför kassan! Suck

Nej nu måste jag ge mig datanörd!


Men ett stort grattis till födelsedags"barnen" Johanna och Virre som båda fyller år idag! Hoppas dagen blir bra för er! Den ksulle nog blitt bättre om ni fick spendera den med mig, men man kan inte få allt! Kram på er! =)


Fredagsmorgon

Åh, underbart. Idag vaknade vi inte förrän efter 6! Och ingen har vaknat i natt! Förutom när Liam kom in till oss nån gång i natt.... Men det är helt underbart. Nova-Lee är inne i någon period där hon har vart vaken på nätterna. Helt skumt. Hon har ju sovit så bra alltid, men helt plötsligt så vaknar hon. Och sen har hon ju smittat Liam också till att bli en morgonmänniska, så efter fem-tiden har det bara vart att adjöa kudden och börja dagen. Det gör mig inget särskilt. Jag är inte eldsen att komma upp om mornarna, men då vill jag fasiken ha nätterna i lugn o ro!  Och det fich jag inatt! =)'

Liam gör massa paket till mig hela tiden. Han älskar att få ge bort grejer, även om han tar tillbaka det lika snabbt igen och slår in det i ett nytt paket! =) Nu fick jag ett vattenpass och en korv (leksaker) Tack lilla hjärtegubben!

Liam ska till dagis idag. et behöver han, efter två tråkdagar medc sin handikappade mamma. Jag har otroligt skitont i min rygg, så jag är inte den mest aktiva just nu. Och jag kan inte ringa kiropraktorn förrän nästa vecka, då mitt försäkringsnumemr kommer o jag kan anmäla det till LF. Har ju ingen lust att betala dyra doktorräkningar själv liksom! Jag har annat att lägga pengar på!

När vi lämnat Liam vid åtta så ska jag och Nova-Leesan bege oss till ICA. Där har dom infört självscanning, så det ska jag försöka mig på! Tjihoo, mina inhandlingar kommer bli sååå mycket smidigare när man slipper packa ner varorna och samtidigt hålla koll på Liam, nu packar vi ner allt på en gång! Love it!

Pga min rygg så har mitt hem förfallit något. Jag gör inte gäna mer än nödvändigt.... Suck. Såå tråkigt. Jag skulle haft en städerska!

I helgen tänkte jag åka till min syster i Götet. Förhoppningarna sjönk igår när Nova.Lee kräktes vid lunchen, men sen var det inget mer, så den misstänkta magsjukan har jag nu lagt bakom mig.
Michael jobbar 6 dagar denna veckan, så vi tänker itne sitta hemma o vänta på honom mera! No way! Vi drar upp till Göteborg och har lite trevligt.
Det är en ny affär på torget som jag kanske vill kika in. Får se om jag orkar dra med mig båda barnen, eller så kanske min lilla farmor kan ha dom en stund. Stackars tanten blir utnyttjad, men vad har man farmor till annars? Jag vet ju att Liam skulle bli görnöjd av att få vara där en stund! Men men, det är inget som är klubbat!

Oj, klockan springer iväg. Vi måste klä oss nu. Undra vad Liam ska ha på sig. Enligt honom är det bara jeans för hela slanten. Hans mysbrallor (dagiskläder) jag inhandlat känns överflödiga! Han ska baaara ha jeans, för det är snyggt!

Ha en bra en!

Dags att damma av bloggen kanske!

Ja, inte nog med att jag fick karpaltunnelsyndrom så bloggen blev lidande, våran dator gick sönder också. Har de senaste månaderna fått sitta o surfa på Michaels Iphone. Lagom jobbigt.

Det har hänt MASSA, det finns ingen möjlighet att jag kan återkalla allt här.

Vi ska flytta till ett mysigt litet hus på landet. Vi packar o målar huset och grejar för fullt. Och flyttar vöäl inom en dryg månad, skulle jag tro. Liams födelsedag 1 Maj kommer firas i nya huset i alle fall!'

Håller på att planera Novisans dop också. Bättre sent än aldrig! Har ändrat mig och kommer INTE bjuda på mat på dopet. Det är mitt i flytten, så det får räcka emd några hemmagjorda doptårtor, så är det snabbt överstökat! Jag har inte tiiiiiiid! Varför har dygnet så få timmar!?

Har fått riktiga problem med ryggen också. Den utlösande faktorn var ett gekåsbesök med Nova-Lee i bärselen.... SUCK, sen dess har jag ständigt ont. Kan itne resa mig normalt från en stol, måste hålla i mig i något... Suck. Det är inte lätt att vara 23 år i en 63-årings kropp!


Lilla hjärtat

Nova-Lee har blivit riktigt stor. Hon har två tänder, hon vänder sig, hon sitter o leker. Hennes favoritsysselsättning är att jaga stackars Bambam med gåstolen. Som dom busar! =)
Hon äter massa massa mat. Ersättning på morogn o kväll o däremellan är det två måltider med gröt o en måltid med riktig mat, och hon älskar det. Så mycket så att hon knappt vill ha ersättning längre. Provade ge henne välling så kanske hon gillar det bättre, men jösses vad arg hon blev då. Det smakade pluttäckligt tyckte hon. Så vi fortsätter med ersättningen så länge hon vill. Dom har ju gjort en ny nu med, så man kan hålla på med den längre. Det är helt OK. Huvudmålen består ju ändå av riktig mat nu, så jaja.


Jo, huset. Det är ett hus på ca 130 kvm. Två våningar, med tre sovrum och allrum på ovanvåning, och en bajstoalett med såklart. 'Nedervåning är ganska sdtort öppet kök med matplats, vardagsrum/matsal, egen tvättstuga och badrum med dusch. Garage och två carportar. Inglasad altan, och liten uteplats på både fram o baksida, så vi kan njuta av solens alla uppetimmar! Det komemr bli så härligt. Och framför allt komemr det bli skönt att äntligen kunna bjuda hem folk! Underbart! Och Bambam kommer få massor hudnkompisar runt omkring och stora utrymmen att springa runt på!


Nu har jag massa annat att ta tag i. Har bara haft datorn sen igår eftermiddag och hemmet är redan lidande, haha!

RSS 2.0