Måndag förmiddag

oj, jag är inte bra på detta =) Vi har ett fruktansvärt dålig internet så det blir jättesegt när man använt det lite in på månaden... Därav den dåliga uppdateringen! Det är alldeles för jobbigt att sitta o vänt ai femm inuter för att kunna logga in på bloggen!

Jag ser att Stavfelsnisse är på hugget idag med. Jag är för ivrig så jag hinner inte klicka mellanslag i rätt ögonblick.

Äntligen är sommaren här (säger jag med blåst o 17 grader ute!) Men det är ändå bättre än de 5-6 graderna man är van vid!
Jag har fått färg så det står härliga till, det ser ut som jag har ett vitt brottarlinne på mig när ajg tar av mig, haha, men det gör inget, jag tänker inte visa mig ute mer avklädd än så ändå denna sommaren. Aldrig att jag går ner på stranden i alle fall. Jag har en bebis o en hund som inte uppskattar det så mycket heller, så jag kommer nog ganska smidigt undan!

Liam är på dagis idag. Han var ledig i fredags så det var nästan en vecka sen han var där. Det märks tydligt, han klättrade på väggarn här igår och det är konstigt. Ju mindre han är å dagis desto mindre fungerar hans öron och benen är i turbo! Ändå försöker man aktivera honom hela tiden. Cykla cykla cykla är stort nu. Han är så duktig. Cyklar mycket och långt. Jätteskoj. Och det är skönt när man är ute o går, för han cyklar i mitt tempo när jag går. Så jag bränner någon mer kalori på promenaderna nu än när han ska gå med.

Var iväg i Borås på grillfest förra helgen, det var görskoj. Svängde mina lurviga fram tills småtimmarna!

Nästa helg ska vi iväg på 30-årsfirande. Ska bli skoj det med. Har inte träffat min svåger på nästan hela våren, coh vi har fått tag på en present som han med all säkerhet kommer uppskatta!

Sen så kanske kanske vi ska till Borås DJurpark på Morsdag, som infaller nästa söndag. Vi åker dit med Jimmi, Desse och flickorna i så fall. Mysigt ska det bli. Gott o komma iväg om inte annat!

Idag ska vi träffa Stina, tokstina ska köra en traktor ner till Boberg, så vi möts där. En riktig Bonnatös! =)

I veckan skulle vi också få besök av Varberg, det ska bli skoj. Michaels moster har kommit hem till rätt Nordenland nu med, så vi får banka norskan ur skallen på henne =) hihi! Och Liam tycker det är såå roligt när Melwin o Noel kommer. SOm han gillar dom, det är så roligt. Och här är så bra med, för även om det är dåligt väder så kan dom bröta hur mycket dom vill, bara skicka upp dom för trappan så har dom hela ovanvåningen att stöka på, och stöket behöver man inte bry sig om förrän kvällen! Älskar vårat allrum!

Och på Onsdag komemr Annette och sover över hos oss, det är också uppskattat! Så roligt att ses även om det är sällan det händer! En av de få vänner jag är övertygad om att jag kommer ha kvar när jag sitter på hemmet o är rynkig!  Då kan vi sitta o diskutera gamla minnen, som när vi var på BSB-konsert i Göteborg och vrålade som galninge och tårarna rann, för dom kollade ju faktiskt på OSS! =)
Eller när vi klippte håret och var coolast i staaaaaaan med våra geletaggar i skallen!
Och när vi var ännu mindre och sprang runt i skogarna på Ljungåsen och lekte att vi var smidiga hjortar! Flög fram som virvelvindar! Underbart!
Det är skönt att ha såna som henne! LOVE IT!

En annan sån vän är Ebba-Karin. Nu ses vi typ, aldrig. Jag har två galna ungar att ta hand om och hon har eget företag som tar väldigt mycket energi och framförallt tid. Hon har tillomed blivit lite sjuklig att hon inte ens vill gå hem om kvällarna för tanken på att sortera chokladkakorna i hyllorna känns mer lockande.... (jag älskar henne trots hennes kryptiska tankegångar) Henne kommer jag alltid ha vid min sida, även om vi aldrig ses, och när vi väl ses så är det som igår. Förutom alla hennes många historier om sitt liv. Jag lever mitt partyliv genom henne. Hon är Sex and the City/Falkenberg! Hon är som en skitbra bok! =)

Är lite småirriterad med, det är inget särskilt egentligen, men det handlar om prioriteringar, om att ge och ta.... Jag kan inte riktigt släppa det, fastän det inte handlar om mig eller min familj...

Om tre veckor kommer skattepengarna, och det betyder att jag då kan åka iväg o köpa mig ett matsalsbord, så underbart! Ska bara hitta ett fint också. Jag o Mr M var iväg igår o kollade, och jag hittade ett helt underbart robust vitt bord, lite slitningar här o var, sådär vrålsnyggt, med en lika snyggt vitrinskåp o en skänk till. Men Michael tyckte det var FÖRJÄVLIGT att handla saker som redan var slitna! Så den drömmen försvann...... Mitt underbara Shabby Chic-möblemang gled mig ur näven! Skit också. Han är sååå insnöad på ekmöbler, men jag är rädd att jag snart kommer vara trött på det... Suck! Och det passar inte riktigt in så som jag tänkt.
Kanske jag kan få honom att gå med på att om han fixar uterummet (han vill ha hav/båt-tema där) så kan jag få matsalen. Så när han vantrivs i matsalen så kan han gå ut o sitta vid sitt jävla fiskenät o muttra o blänga! Så tänker jag göra. När jag är trött på att ha en fiskmås som står o råglor tyst på mig i uterummet så kan jag sätta mig vid mitt matsalsbord med den fina duken och den lila jättevasen jag planerar att ha där, och drömma mig bort! Jag tycker det låter som en ypperlig idé, men han är på ett annat plan....... Han fick faktiskt välja vardagsrumsmöbler sist vi var o handlade det för två år sen, och det blev skitfult! Jävla bokfanér, fyyy så fult, men jag svalde och sa ingenting. Lät honom tycka det var vackert i lugn o ro, tills jag råkade göra sönder bokhyllan och fick kasta ut den! Men TVÅ ÅR stod jag ut! *ryyyyyser*

Nej nu ska jag sluta, jag ska ta ett litet bloss o sen sätta igång med mitt hem...

P.s. Jag är absolut inte så bortskämd som jag framstår, haha!

Söndag igen

Tiden bara springer ifrån en. Nu är det söndag igen!
Idag ska vi få besök av Desse, Jimmi o flickorna! Ska bli jätteskoj. Lia mhar längtat sååå efter Tindra! Det är roligt att dom är så kära i varandra! =)
Det är konstigt att vi lyckades matcha in våra barn så bra. Tindra o Liam är födda med sex månader emellan, och har jätteskoj ihop. Saga och Nova-Lee skiljer det bara fyra dagar på! Dom kommer ju få kanonkul ihop.

Jag tänkte laga fylld köttfärslimpa med mozarella, ruccola o parmaskina i. Efterrätt vet jag inte ännu vad jag ska hitta på! Vi får se vad det blir.

Liam är fortfarande blöjfri på natten. Fyra nätter utan minsta bakslag! Hur duktig som helst är han. Igår somnade han på soffan vid halv åtta, så han kissade inte innan, men jag tog honom när jag skulle bära upp honom och satte honom på toan och bad honom kissa, så gjorde han det i sömnen! Kanonbra. Han är som en liten robot =)

Nova-Lee ligger och sover. Hon har vaknat två omgångar, men så har jag vart liiite upptagen just då, med lite tvätt o ena gången bredde jag en macka till Liam, så hon somnade om, båda gångerna. Så nu har hon sovit i två timmar. Kanon. Kanske jag får en uvilad glad liten sessa sen! Det vore inte helt fel. Hon är en ganska så gnällig tjej annars numera. Hennes GIGANTISKA framtänder är påväg genom tandköttet nu, så det är nog inte så härligt. Det är skrämmande så stora dom är, hoppas hon växer i dom, haha!
Dom har varit så utdragna dessa tänder. Det är ju hur längesen som helst man började se dom. Och hon har haft sånt där surt äckel-tand-bajs nu i flera veckor. Så som det blir när det är tänder på G. Liams tänder abra ploppade fram. Kanske han hade ont av det i en dag eller så, men aldrig såhär länge. Inte ens hörntänderna var särskilt jobbiga för honom. Men men, hon ska la få lida. Det är ju ganska så vanligt när det gäller oss tjejer. Vi får ta det tunga- jobbiga tänder- föda barn- hemmet- mens osv osv.

Igår var en trevlig dag. Var iväg o firade min lilla pappa. Han fick en ölhållare av oss. Något väldigt passande i min mening. Den komemr bli utsliten i förtid =) hahahaha!

Sen åkte vi hem och tog det lugnt. Jag skulle stryka o skura golven, men fick bara gjort ovanvåningen, sen var det dags för mat och sen blev det liksom inget mer gjort. Jag är en latmask! =)
Men jag måste ta golven här nere idag. Det blir ju såå fult i hallen när hunden kommer in, Liam springer in med skorna m.m. Otacksamt golv har jag, men det gö ringet för det är ett fint golv! =) I love it! Kommer passa utmärkt till mina Shabby Chic-möbler jag vill införskaffa! =)

Liam är helt frälst i sitt nya dataspel och han börjar bli riktigt duktig på det här med musen och olika funktioner. Han är inte dum han! =) Men ååå vad arg han blir såfort någon annan vill ha datan. Även om han inte sitter där så blir han arg. Han får ju inte sitta vid datorn för mycket. Det är ju lika illa om att ha igång tvn hela dan. Herregud barn ska LEKA, inte sitta still o glo på nån skärm! Jgav et att väldigt många har så, men för mig är det inte ens nåt alternativ. Liam får sitta ibland på morgonen, om han ska ha mysfrukost framför tvn. en stund på kvällen, och någon gång på dagen om jag ska göra nåt där jag inte kan ha barnen springandes runt omkring mig. T.ex när man skurar golven. Ananrs är det ävldigt lätt hänt att det blir så fula fotspår i!
Eller om han är jättetrött på dagen, så sätter man honom fraför tvn så slocknar han. Kanon!

Nej, nu ska jag sätta igång o stryka lite. Har en gardinlängd jag måste få upp innan dom kommer idag. Det var en kaffefläck på ena längden så jag fick tvätta den först, så jag har EN panellängd hängandes i vardagsrummet, ser jättedumt ut!

Ha en bra dag alla fyra läsare! kramis!


p.s. längtar sååå till nästa helg. Jag o syrran ska iväg (vad fult det såg ut att skriva syrran, jag säger aldrig så, haha) på hundutställning och sen på lördagskvällen ska jag o hjärtat på FEST! Galet, jag kommer knappt ihåg hur man festar! =)

Idag är ingen vanlig dag...

För det är PAPPAS födelsedag, hurra hurra hurra!!!



Han blir strax över 32 år idag! Grattis på dig lilla pappa!


Veckan som gått har flugit iväg, känns det som nu, men ooo vad uttråkad jag varit!
Kommer liksom inte längre med hemmet heller, innan jag fått in alla möbler vi ska handla!
Vill inte sätta upp tavlor och grejer innan jag vet hur det kommer se ut! Men men...

Hittade jättefina bokstäver jag ska handla på www.broarne.se Tygklädda bokstäver att sätta upp på väggarna i köket. Det kommer stå EAT. Snyggt! Vamp!

Nova-Lee ligger på golvet o gapar. Shit vad bestämd hon är. Men jag KAN inte hålla på med henne hela tiden!
Liam istter snällt i soffan iaf. Han har fått äta frukost där inne idag. Det gillar han, mycket.

Han har blivit STOR i veckan med. Nu är han faktiskt tre år, och då, då är man stor!
Han bestämde häromkvällen att han faktiskt inte ska sova med blöja längre. Han kan göra det sen, när ha nblir bebis igen säger han! Så nu har det gått tre nätter och det går fantastiskt bra! Mammas stolthet är han!

Var iväg till Varberg igår, skulle grilla första gången igår. Vi kom dit typ halv fem eller nåt. Så inväntade vi Gabriel som var påväg från jobbet, så när han kom så smet jag o Johanna iväg, vi skulle köpa kött! Men vi sprang in en snabbis på Gina. Dom hade ju jätterea, fast det var nästan inget kvar. Men jag fick en tunika för 29kr! Och ett par mjuka jeansleggings! Gott!
Sen åkte vi till Hajens och handlade maten. SHIT vad rörigt det var där inne, och såklart miljoner andra som också skulle handla mat! Dom bygger om till värsta affären där inne, det blir nog bra!
Vi råkade nog förköpa oss på mat, för OJ vad mycket det blev över=) Ändå åt man tills man nästan kräktes! Sååååå gott!

Haha, så dum min lilla dotter är. Hon är helt vansinnig ena sekunden för att i nästa glömma bort det för hon råkade slå några leksaker emot varandra. Men så hinner hjärnan ikapp och hon börjar gapa igen! NEJ, jag tänker inte ta henne nu, hon måste lära sig att vara själv en liten stund!!! Hon e bortskämd, jag vet jag vet, det är mitt fel!

Just det, jag måste ju.

Igår efter vi hade ätit, så skojjade jag med han den där gotlänningen. Sa att jag ville ha fotsmörja! Den goa tappade upp ett underbart fotbad till mig då! Snacka om service på det där stället. Helt underbart ju. Så nu ska jag införskaffa img ett sånt, med både bubblor o vibration i!!! Jag gillar det där stället på Tångaberg! =)


Idag jobbar Michael extra, så vi är ensamma jag o barnen. Ska ta o skura mina golv för dom e inte härliga kan jag lova! Nova-Lees strumpor blir helt bruna när hon springer runt i hallen! BLÄ! Hon är dum som tar på sig vita strumpor på morgonen. Jag har gråa! Då syns inte skiten! =)

Usch vilket tråkigt väder det är idag. Regn regn regn! Men det blåser inte såå mycket idag i alla fall. Igår var det ju galet! STORM! Men vi får nog bli inne till lite senare, så får vi se hur det ser ut sen. Hade ju tänkt ta med Liam till dom vita kossorna här borta. Jag tror ha kommer bli impad! =)

Ska nog försöka ta mig till min lilla pappa också! Ge honom en kram på bemärkelsedagen!

Nej nej, nu e jag klar. Hej hej

Tisdag

Efter en otroligt slö måndag kommer även en slö tisdag.

Igår efter jag hämtat Liam på dagis gickj ag o la Nova-Leesan så hon fick sova lite, sen gick jag o la mig på soffan, skulle bara ligga två minuter och sen ta tag i hemmet. Men två timmar flög förbi och Michael väckte mig för ah nskulle åka o jobba, så det var bara att vakna till liv igen. Behövde verkligen sömnen, det har varit tre TUFFA veckor nu. Först dop, sen flytt o sen Liams födelsedag. Nu till helgen ska vi inte göra nånting!
Michael ska visserligen jobba en dag och sen ska Jimmi o Desse komma med småtöserna o hälsa på. Tindra vill nog ge Liam hans present! =) Hon e sååå go den lilla tjejen!

Sen på kvällen när Novisen hade gått o lagt sig så skulle jag ut o borsta igenom byrackans päls, så jag o Liam gick ut! Då kom även granntjejen Moa o hälsade på. En jättesöt liten tjej på 6 år (fyller faktiskt 7 till sommaren!!) Perfekt lekkompis till Thea när hon kommer hit o hälsar på (förhoppningsvis mycket nu i sommar så hon slipper gå hemma med sin jättegravida tråkmamma =) )
Så Liam och Moa busade med hundarna och vi vuxna stod o snackade lite. Vår ena granne, Arne har visst vart uppe o målat hemma hos min syster! Tänk vad världen är liten! =)

Kvart i åtta (!!!) gick vi in och Liam fick kvällsmat, macka med BARA majonäs och varm oboy, sen var han TRÖTT! Så vi gick upp och han la sig i sin säng, första gången. Jag hade inga förväntningar på att han skulle ligga där hela natten men det har han gjort. Och han sov osm en stock. Fick bära ner honom sovandes i morse och väcka honom till liv här nere. Han var stendöd! Det är nog bra energier i det rummet!

Nu ska jag göra mig i ordning och så ska vi åka in till staden sen när lillan sovit färdigt. Idag är det mammagrupp på BVC. Ska bli kul o se hur många det kommer. Det har vart jättedåligt med mammor o barn där! =)

Tänkte lägga upp lite bilde¨r senare. Fick jättefina kort från utställningen.

Men här kommer ett på min trasselsudd först från när vi var ute igår. Han TRIVS att bo här!!!


härliga dag!

Vilken underbar dag det är idag. Och så sitter jag här igen, framför min älskade dumburk!
Nä, jag har fkatiskt varit ute. Jag, Nova-Lee och Bambam va ute på en upptäcktsfärd. Har ju inte lärt mig vägarna här runt omkring ännu, så vi gick o gick. Hittade en underbar runda som tar knappt en timme att gå i rask takt. Jättemysigt! Sen kom vi till vår väg och Bambams kompis Bellman väntade troget vid kanten av deras tomt, så dom fick busa lite granna medan jag stod o snackade med grannarna. Dom är jättetrevliga båda två. Ett äldre par som har barnbarn som kommer om somrarna, perfekt!
Dom förklarade hur det hade sett ut här förut innan vi bodde här, och att det såg så tomt ut när buskar och häckar hade försvunnit å sent osm i höstas! =)

Nu sitter jag med mitt morognkaffe och njuuuter i mitt kök. Jag älskar verkligen att bo här. Helt underbart! Stort och luftigt och barnen är saliga med. Nova-Lee har så mycket ytor att springa runt på med sin racerstol och Liam kan springa ut o in bäst han vill! Bambam trivs med, fast han är liiite depp att kusinen har åkt hem.

Vi hade ju Jackson här förra veckan. Ett irktigt knippe... energiknippe! hAN ÄR STÖRTSKÖN. Jag förstår inte varför andra gnäller att han är så mycket. Visst han är pigg o glad o lite bufflig, men han är ju sååå go. Och Bambam är likadan, så jag är väl van antar jag =) Han får komma hit när han vill! Absolut!

Var på utställning igår med min syster Konetere och hennes Jackson. Hans första gång, hennes första gång och det gick över förväntan. Han uppförde sig kanonbra och dom vann!!! BIR, HP o rött band! Duktiga lilla Jackson! 
På morgonen (jag åkte hemifrån vid halv åtta) så klädde jag mig, noga att inte frysa under dagen, yeah right. Det var ju strålande väder och jag har VÄRSTA brännan, ska ta kort o lägga ut, jag ser skamlig ut, HEMSKT! Haha!

Nej, jag ska sluta nu

Liam 3 år!

Igår blev min stora kille... Ännu större! Redan tre år! Det är ofattbart hur fort tiden springer iväg.

Vi firade dagen med öppet hus. Det kom folk hela tiden känns det som. Dom första kom vid tolv och kalaset var över vid sex kanske... strax innan. Full rulle!

Liam hade en kanondag med massa presenter och massa barn att leka med! Han hade att göra nonstop. Sen var han sååå trött o ledsen när alla gått, så han fick åka med pappa till farmorn och hjälpa till med deras TV som inte ville fungera riktigt. Då fick jag tid på mig att städa undan kalaset och sitta ner o andas i tre sekunder. Så bortser man från ballongerna jag låtit hänga kvar så kan man inte tro det vart kalas här! =)



PRESENTÖPPNING PÅ MORGONEN



PUSSLAR SITT NYA BLIXTEN-PUSSEL



godistårta med choklad och banan oc vanilj i



jordgubbar kan det väl inte bli för mycket av eller?



BLÅSER UT LJUSEN




Nu måste jag nästan avrunda. Ska iväg till Tjolöholm på hundutställning idag. Det är inte Bambam som ska ställas utan min systers lille Jackson. Är så nyfiken på hur det kommer gå. Han har ett litet hanhundsproblem, han blir skogstokig när det kommer hanhundar, så det ska bli intressant att se hur han uppför sig. Och sen är han någon sne i frambenen, tårna pekar lite utåt, menvi får hoppas han ställer sig rätt och det går lätt att korrigera så växer det förhoppningsvis bort. ÅÅÅ denna dagen ska bli kul! Och inte minst för att jag ska iväg coh bara vara MIG, inga barn med alltså! Älskar mina barn över allt, men guuuud så skönt att slippa ibland!


Ha en bra dag!

Idag är ingen vanlig dag...

För det är Liams födelsedag. hurra hurra HURRA!

Älsklingskillen fyller 3 år idag och det firas med nära o kära. Jag ska strax ställa mig o dekorera tårtorna och förbereda lite fruktpajer.

Stod igår och gjorde en chokladtårta och en vanlig gräddtårta med jordgubbar. Tycker det är sååå svårt att göra tårtor, för jag själv avskyr tårtor! Blä Blä Blä! Men till dopet var dom bra. fula men goda! =)

Ska försöka ta massa kort idag. Men det är så svårt när man har miljoner andra saker att göra, underhålla gäster, fixa fika, fylla på fika, ta hand om barnen (fast det brukar gästerna vara ganska duktiga på ;P)

Nu måste jag springa. Liam duschar och jag hör att grejer åker runt inne i badrummet. Tjo hej!

i morgon är det utställning för Jackson. Ska bli roligt att se vad dom har att säga om den lelle grisen! Hoppas hoppas han uppför sig! Annars går ajg miste om en resa till Jönköping med min preggosyster! Det skulle vara hemskt! Puss på henne!

RSS 2.0